Párujte Cavu s pokrmy jako profesionál

Vinařská tradice je bezpochybně spjatá s historií, kulturou, ale i gastronomií každé země.

Středomořská gastronomie se vyvíjela souběžně s 1000 let starou tradicí výroby vína. Ne nadarmo jsou vinná réva, pšenice a olivy pilíři středomořské stravy a oblast Penedés, v regionu Katalánsko na severovýchodě Španělska, leží centrálně na břehu tohoto moře, které tyt kultury spojuje.

Možná by Vás některé kombinace ani nenapadly, ale věřte nám – Cava se hodí ke každému druhu jídla.

Cavu můžete kombinovat s drůbeží – aneb kuře na katalánský způsob v kombinaci s Brut Nature. Dále je Cava výborná například v kombinaci s tradičním katalánským salátem Xató, ten je výzvou pro všechny sommeliéry, neboť obsahuje ančovičky, bůček, tuňáka, olivy i slanou tresku. K tomuto salátu podávejte sklenku Cava Reserva.

Máte rádi houby? Ať už se jedná o žampióny nebo lišky, dejte si k nim sklenici Cava Rosé a rozhodně nebudete litovat.

Pokud jste však milovníci sladkého, nezoufejte – Cava se skvěle hodí i k dezertům.